Tigrul care plânge – salată thailandeză cu carne de vită la grătar
Există mai multe legende care explică numele acestui preparat.
Una dintre ele spune că tigrul plânge din cauza ardeilor iuţi. O alta ne povesteşte cum tigrul plângea după ce un vânător i-a omorât prada.
Tu ai nevoie de muşchi de vită, care va fi marinat, pus pe grătar şi servit peste salată cu roşii şi ierburi aromate. Adaugă dressing pentru o savoare inconfundabilă şi îţi garantăm că nu vor exista lacrimi!
Ingrediente:
1 muşchiuleţ de vită, O pungă de Mix Roman de la Eisberg, două cepe verzi, tăiate fin, 1 roşie feliată, o cană de frunze de coriandru tăiate, 1 pătrime de cană de arahide sau nuci caju tăiate
Marinada:
2 linguri de sos de peşte, 2 linguri de sos de soia, 2 linguriţe de zahăr, 2 căţei de usturoi tăiaţi, 1 pătrime de linguriţă de seminţe de coriandru, Piper negru
Dressing:
2 linguri de sos de peşte, 3 linguri de sus de lămâie sau lime, 1 lingură jumătate de sos de soia, 1 ardei chili proaspăt tocat, 1-2 linguri de zahăr brun
Amestecă ingredientele marinadei şi toarnă compoziţia peste carne până la saturaţie. Lasă carnea la marinat în frigider timp de 4 ore.
Amestecă ingredientele pentru dressing. Adaugă treptat sosul de peşte după gust. Savoarea finală trebuie să fie dulce-acrişoară, picantă şi sărată.
Pune salata într-un bol mare. Adaugă ceapa, roşia şi coriandrul.
Încinge grătarul şi unge-l uşor cu ulei de măsline. Găteşte carnea până ce aceasta este bine rumenită în exterior, în timp ce interiorul este uşor crud. Dacă ţi-a rămas marinadă, unge fleicile când le întorci prima oară.
Taie carnea în fâşii subţiri şi adaugă-o la salată împreună cu trei sferturi din alune.
Toarnă dressing peste şi amestecă.
Porţionează salata în castroane cu ce a mai rămas din alune şi coriandru.