Spănăcel cu bacon, halloumi și ceapă
Un amestec minunat de gust de vacanță grecească și ski alpin, o combinație posibilă grație liantului universal din farfurie - un mix proaspăt de frunze verzi de salată.
Minunăția ne-a fost revelată de chef Vasi, când ne-a vizitat la Templul Salatelor - o combinație așa de gustoasă că ne-a și inspirat să-i dedicăm un catren:
„Ce dulce-i prospețimea ta firească, ce nobilă e brânza ta grecească,
Câtă savoare ai c-un pic de ceapă, iar când dai și de bacon, îți lasă gura apă!”
Uite ce ingrediente-ți trebuie (pentru o porție):
- 80g de spănăcel
- 120g de brânză halloumi
- 80g bacon
- 50g ceapă galbenă (o ceapă medie)
- 80g roșii cherry (cam patru bucăți)
- 60g castravete proaspăt
- 10g miez de nucă
- un plic dressing Eisberg cu oțet de mere
Cum prepari salata:
Feliile de bacon se sotează rapid cu ceapa într-o tigaie. Se scot din tigaie și se îmbăiază ușor cu jumătate din dressingul din oțet de mere.
Miezul de nucă se coace la cuptor sau se dă rapid printr-o tigaie încinsă.
Cu ajutorul unui curățător de legume, castravetele de feliază „tagliatelle”.
Brânza halloumi se frige pe grătar sau pe o tigaie antiaderentă.
Pe o farfurie se pun, la bază, frunzele de spănăcel și apoi se ornează cu restul ingredientelor. La final se mai adaugă dressing din plic, după gust.