Salată thai cu calamar și fructe
Nu cred că e nevoie să mai subliniem noi că această combinație e o nebunie extravagantă, ușor de făcut la tine acasă, cu care să te răsfeți sau - desigur - să răsfeți pe altcineva. Minunata creație îi aparține lui chef Vasile NIcolae - mulțumim, Vasi!
Așadar, pentru două porții îți trebuie
- o pungă de mix de salate proaspete Eisberg (Pikans Mix sau Chef Mix)
- 260g de calamar (tuburi sau inele, pe care le vei marina înainte)
- un fruct de mango copt
- zmeură (pentru decor și nu numai)
- 3 căței de usturoi
- o linguriță de ghimbir măcinat
- coaja rasă de la o limetă (sau lemongrass proaspăt)
- două linguri de sos sweet chili
- un plic de dressing de Tokaj cu zmeură de la Eisberg
- semințe de susan alb și/sau negru
Cum se prepară:
Lăsați calamarul la marinat o oră într-o marinată pe care o faceți cu usturoi, ghimbir, coaja de limetă și sosul sweet chili. Dacă sunt tuburi de calamari sau calamari întregi, aceștia ar trebui crestați ușor (ca să se marineze mai adânc).
După o oră, sotați calamarul într-o tigaie încinsă, timp de cca 20 de minute.
Mango se decojește și se taie în bastonașe.
Amestecați frunzele de salată cu dressingul de zmeură și așezați cu grijă „patul” de salată în două farfurii.
Așezați celelalte ingrediente - calamarul și fructele - peste patul de salată și presărați la final câteva semințe de susan.
Poftă bună!