Salată de şuncă cu ridichi şi salate frunze
Salata de mai jos răspunde unei eterne dileme a salatiștilor carnivori: „Cum pot să fac o salată pe bune, cu ceva mezel, să fie și extraordinar de delicioasă, și proaspătă și, dacă se poate, să nu mă-ngrașe?”
Așa se face o salată care nu face compromisuri de la gustul carnivor și satisface și pofta de ceva proaspăt și savuros.
Pentru 4 persoane
80 g salam şuncă praga curcan Zimbo sau salam Victoria curcan Zimbo, sau salam Victoria porc (în funcţie de preferinţă) etc.
170 g brânză poate fi cașcaval sau Emmenthaler
1 legătură de ridichi
6 castraveciori muraţi
100 g Mix Roman
100 g Endivia Mix
4 linguri oțet balsamic (sau dressing Balsamico de la Tokaj)
4 linguri ulei de măsline
2 linguriţe muştar cu boabe, Dijon
2 linguriţe zahăr
Sare
Piper
1 legătură arpagic verde (sau ceapă verde, e mai ușor de găsit)
Ingrediente
100g
Mix Roman
100g
Endivia Mix
Mod de preparare:
Salamul (şunca) şi brânza se taie fâşii subţiri. Se spală ridichile, eventual se taie jumătăţi, apoi in rondele. Se scurg castraveţii, se taie rondele subţiri. Se spală salatele, se usucă, se taie fâşii.
Se amestecă oţetul, uleiul, muştarul şi zahărul cu telul. Se potriveşte de sare şi piper.
Se amestecă salata, legumele, salamul (şunca) şi brânza cu dressingul. Arpagicul se taie inele, salata se amenajează pe un platou, se presară cu inelele de arpagic.