Salată de ridichi de lună
Dacă te uiți la lista de ingrediente de mai jos te vei mira puțin - asta pentru că, aparent, câteva nu au deloc legătură una cu alta. Inspirația le armonizează și le transformă într-o mică bijuterie culinară.
Ingrediente pentru salata de ridichi de lună (pentru patru persoane):
200g Mix Eisberg (ideal, Narcisa Mix)
3 legături de ridichi de lună
o legătură de ceapă verde
un măr mai mare
3 linguri de ulei de rapiță (sau de nuci)
3 linguri de oțet aromat
Ierburi aromate - tarhon, pătrunjel, arpagic verde sau microplante
sare, piper, un pic de zahăr
Mod de preparare
Se curăță ridichile de frunze, se spală și se taie rondele de cca 2 mm grosime. Ceapa verde se spală, se taie inele.
Se curăță mărul de coajă, se taie în patru, se scot sâmburii, se taie rondele.
Toate acestea se pun împreună cu frunzele de salată într-un bol.
Pentru dressing: se amestecă ulei, oțet, sare, piper, zahăr și ierburi proaspete, apoi se toarnă peste salată.