Salată de fasole roșie cu porumb
Rețeta - mai simplu de atât nici că se poate!
- un mix Eisberg după preferință și disponibilitate (pentru această rețetă am folosit Mix Roman)
- 150g fasole roșie
- 150g porumb
- ceapă roșie, după gust
- un dressing cu oțet din vin de Tokaj de la Eisberg
- ulei de măsline
- alte condimente, după preferință
La fel ca în cazul altor combinații de leguminoase cu cereale, profilul de aminoacizi al celor două se completează spre a furniza o sursă completă de proteine de origine vegetală, atunci când ținem post sau, pur și simplu, vrem să mâncăm mai sănătos.
Mixul "roman" este crocant și foarte proaspăt, se îmbină perfect cu celelalte ingrediente.
Fasolea roșie are, pe lângă proteine și fibre, o cantitate mai mare de antioxidanți decât fasolea albă. Putem pune tot conținutul conservei, pentru a se forma un sos foarte gustos împreună cu puțin ulei de măsline și oțet balsamic. Sau putem alege o variantă de sos natural, gata preparat, din gama Eisberg.
Porumbul dulce este un soi aparte, cultivat special astfel încât să nu necesite zahăr adăugat.
Câteva semințe de dovleac pot completa foarte bine combinația "3 surori", plantele care sunt cultivate împreună pe continentul american: porumbul, fasolea, dovleacul. Mixul "chef" le are incluse.
Dacă mâncăm această salată seara, ceapa este un alt ingredient binevenit.