Salată de ciuperci champignon cu Bolero Mix
Pentru egipteni, ciupercile aduceau nemurirea, de aceea numai faraonii aveau voie să le mănânce la masa regală.
Astăzi, toţi le consumăm frecvent pentru conţinutul lor bogat în proteine, vitamine şi minerale - și, cel mai important, pentru gust. La piaţă sau la supermaketuri găsim o varietate de ciuperci sub diverse forme: proaspete, semipreparate, congelate, marinate etc.
Ciupercile pot fi considerate un hibrid între proteina vegetală şi cea animală. Sunt extrem de bogate în aminoacizi şi au un gust apropiat de cel al cărnii. Însă, spre deosebire de aceasta, nu conţin colesterol, fapt ce le face deosebit de apreciate.
Ciupecile întăresc sistemul imunitar, combat oboseala şi astenia şi previn bolile cardiovasculare şi cancerul. Toate acestea se datorează substanţelor biologic active din ciuperci: minerale (potasiu, fier, calciu, sodiu, fosfor, zinc) şi vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E).
Gata ştiinta! Hai acum şi cu gustul! Iată reţeta pe care ţi-o propunem.
Alături de 500 de g de ciuperci champignons ai nevoie şi de 2 pungi Bolero Mix de la Eisberg, care conţin endivia, salata fresee şi sfeclă rosie, un adevarat cocktail de vitamine. Lista de ingredinte continuă cu:
5 linguri ulei de măsline
4 linguri oţet de vin roşu
2 bucăţi ceapă mică
1 linguriţă muştar
1 căţel usturoi
1 linguriţă mărar tocat
1 linguriţă pătrunjel tocat
2 linguri seminţe de floare soarelui (decojite)
Ingredientele sunt pentru 4 persoane.
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul şi oţetul, se adaugă ceapa tocată mărunt, muştarul, usturoiul tocat şi verdeaţa tocată, se amestecă totul.
Se curăţă ciupercile, se taie felii şi se amestecă cu sosul pregătit anterior. Se lasă puţin să se macereze.
Pe fundul unui castron se pun frunzele de salată verde şi se dispune salata de ciuperci deasupra.
Se prăjesc seminţele de floarea soarelui într-o tigaie teflonată.
Înainte de servire, se presară peste salata de ciuperci.