Pikans mix cu miel şi smochine
Vă rămâne miel după festinul pascal? Ori ați trecut pe la o măcelărie halal și v-a făcut cu ochiul? Nu știți cum să-l puneți în valoare de o manieră deopotrivă gustoasă și sănătoasă?
Ideea vine din Orientul Mijlociu și a fost rafinată de chef Jakob Hausmann. E perfectă pentru orice anotimp, deși cel mai ușor găsiți smochine toamna . Ce garantăm noi e că amestecul de salate astringente din mixul Pikans și frăgezimea cărnii de miel fac această combinație… nu știu, „savuroasă” e un cuvânt modest.
Reţeta este pentru 4 persoane.
30 g seminţe de pin
8 bucaţi ceapă verde
1 pungă Pikans Mix
3 linguri oţet
1 lingură muştar cu seminţe, de Dijon
1 linguriţă miere
Sare
Piper
5 linguriu ulei de măsline
4 smochine proaspete
8 bucăţi filet de miel a 60 g
Ingrediente
140g
Pikans Mix
Mod de preparare:
Se toacă seminţele de pin şi se împrăştie pe o farfurie plată.
Se curăţă ceapa, se spală, se usucă, se taie partea verde (se poate folosi în altă parte).
Se amestecă oţetul, muştarul, mierea, sarea şi piperul într-un castron, se adaugă 4 linguri de ulei şi se bate cu telul.
Se spală smochinele, se usucă, se taie în segmente potrivite.
Se usucă filet-urile de miel, se condimentează cu sare şi piper, se tăvălesc în barotul de seminţe de pin, se apasă puţin ca să adere de carne.
Se încinge restul de ulei in tigaie, se prăjesc filet-urile de miel la foc mediu 7-8 minute pe ambele părţi. După 3 minute se adaugă ceapa.
Se amestecă salata cu sosul de salată.
Se aranjează salata şi bucăţile se smochine pe farfurii.
Deasupra se plasează câte un file de miel şi ceapa.