Salată Niçoise Royale, cu creveți și ouă de prepeliță

Evaluarea dvs. a fost salvată!

Du hast schon eine Bewertung abgegeben!

O salată completă, perfectă, minunată, iar epitetele nu se mai termină! Creație semnată de chef Vasile Nicolae, această declinare contemporană a celebrei salade niçoise - salata preferată de pe Coasta de Azur - oferă un prânz complet din perspectivă nutritivă și perfect, din perspectivă gustativă.

E recomandat s-o faceți în weekend, ca să vă bucurați familia sau să vă impresionați prietenii...


Ingrediente pentru două porții:
- Un mix de salate Eisberg (în această rețetă s-a folosit Endivia Mix)
- Ardei kapia copt și marinat (câte un ardei de porție)
- Un cartof  mediu(chef Vasi a folosit un cartof mov, mai decorativ)
- Sfeclă coaptă (cam 50 de grame pentru ambele porții)
- 6 ouă de prepeliță (trei per porție)
- 200g de creveți decorticați
- un avocado copt
- 20g edamame (boabeverzi de soia, găsiți conserve în comerț)
- 20g microplante (în rețetă s-au folosit vlăstari de ridiche)
- dressing „Thousand Island” de la Eisberg


Asamblarea salatei:
- ouăle de prepeliță se fierb, apoi se decojesc și se taie în jumătate
- creveții se sotează cu puțin ulei de măsline într-o tigaie încinsă, cam 3 minute
- ardeii copți se taie fâșii, sfecla coaptă și avocado copt în cubulețe

Toate cele de mai sus, plus boabele de edamame, vlăstarele și mixul de salată se amestecă într-un bol mare cu dressingul și se servește.

Dacă aveți ce vă trebuie, în 15-20 de minute e totul gata.

Bon appetit!






Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin