Mix Italiano cu pere și brânză
Perele se potrivesc la multe sortimente de brânză, mai ales la cele picante - însă poate fi orice fel de brânză, după preferință.
Ingrediente (pentru patru persoane):
400 | g | Italiano Mix | două pungi |
4 | Pere | mici sau medii | |
200 | g | Brânză | picantă, cu mucegai albastru, Gouda, Emmentaler |
1 | Lingură | Brânză cremă | |
1 | Lingură | Muștar | |
1 | Lingură | Miere | |
2 | Linguri | Balsamico | |
1 | Linguriță | Cimbru | Proaspăt |
Ulei de măsline | |||
Sare | |||
Piper | |||
20 | g | Semințe de pin |
Perele se curăță de coajă (dar pot fi folosite și necojite). Apoi se scoate cotorul și se taie pulpa în cuburi. Și brânza se taie în cuburi. Acestea toate se dispun pe salată.
Pentru dressing se amestecă mai întâi crema de brânză cu muștarul, apoi se adaugă balsamico și ulei și se amestecă bine. La sfârșit se asezonează cu cimbru, sare și piper. Se toarnă dressing-ul peste salată și se amestecă bine înainte de servire.
Dacă e servită seara, merge excelent cu un vin alb sau rosé sec.