Pikans Mix cu vinete prăjite și cous-cous
Mari savori ale Orientului Mijlociu și-au dat întâlnire într-o combinație deopotrivă delicioasă și sățioasă. Mai mult, se face foarte simplu, deși am minți să spunem că e gata în 5 minute fără să ai toate ingredientele pregătite...
Îți trebuie așa, pentru o porție.
1 pungă de Pikans Mix
1 plic de dressing Oriental de la Tokaji
1 vânătă bine coaptă, mai mică
50 grame de cous-cous
1 linguriță de chimen
Ulei de măsline
Sare și piper după gust
Cum faci salata:
Într-o tigaie, prăjești chimenul în ulei de măsline două minute, adaugi vânăta tăiată cubulețe și o prăjești 6-7 minute, iar la final adaugi puțin piper măcinat. Scoți vinetele din tigaie și le lași deoparte, la răcit.
În aceeași tigaie, fără să o speli, pui cous-cous, peste care torni apă fiartă și încă o lingură de ulei de măsline. Acoperi și o lași deoparte 10-12 minute. După ce s-a înmuiat, scoți cous-cousul și-l lași la scurs și răcit încă 5 minute.
Pe platoul de salată întinzi frunzele din mixul Eisberg, peste care aranjezi cubulețele de vinete și cous-cousul scurs de apă în prealabil.
Torni la final conținutul de dressing Oriental de Tokaji și gata!