Eisberg cu feta şi pere
Această salată a nutriționistului Cristian Mărgărit – pe cât de simplă, pe atât de spectaculoasă – are trei mari meniri:
–De a ne demonstra că mai puțin, ca de multe ori, înseamnă mai mult;
–De a ne dărâma o veche prejudecată românească potrivit căreia gustul dulce al fructelor nu se armonizează cu cel acrișor-sărat al unei brânze bune;
–De a ne satisface pe deplin pofta, foamea și simțul estetic de pe papile.
Ingrediente
- 100g Eisberg Mix
- o pară (coaptă, soi dulce, de ex. Jubileu 50 sau Virgiliu)
- 80g brânză Feta
- o lingură de ulei extravirgin de măsline
- 1/2 dintr-un plic de dressing cu piure de gutui de Tokaj de la Eisberg
- puțină sare și piper
Pentru variație, o altă combinație este, la aceeași salată, același dressing și același fruct, brânză albastră (cu mucegai nobil) și nuci Pecan.