Câteva idei de prânz cu mixuri Eisberg
De câte ori nu v-ați întrebat: ce mănânc astăzi la prânz? În special atunci când sunteți pe fugă, îngropați în proiecte și deadline-uri de nu vă mai vedeți capul. Sfatul nostru: RELAX! Întotdeauna se găsesc soluții rapide și la îndemână pentru o masă sănătoasă, care să vă încarce cu energie pentru muncile grele care vă așteaptă la cotitură.
Iată câteva rețete care conțin ingrediente ușor de manevrat chiar și pentru cel mai nepriceput novice în ale bucătărelilor:
Ouă, cartofi și spănăcel
Cartoful e cartof, domne! Își face treaba în orice situație. Fierbeți bine 250 de grame de cartofi mici, noi, în coajă, în apă sărată. Într-un alt vas fierbeți 2 ouă timp de 8 minute. Scurgeți și clătiți cartofii până se răcesc, după care îi curățați de coajă. Mărunțiți un ou și tăiați-l în două pe celălalt. Într-un bol amestecați 2 linguri de maioneză cu 2 linguri de oțet și o lingură de muștar. Adăugați oul mărunțit, cartofii baby, puțină ceapă, și conținutul unei pungi de spănăcel. Asezonați și adăugați oul rămas.
Ton, fasole albă și Rucola
Bucătăria italiană nu dă greș! Amestecați într-un bol jumătate de lingură de ulei de măsline, 3 linguri de suc de lamâie, muștar, sare, puțin piper și 2 căței de usturoi tocați mărunt. Într-un alt recipient amestecați conținutul unei conserve de fasole albă și al uneia de ton cu rucola. Peste adăugați vinegreta obținută anterior și amestecați bine. La final presărați fâșii de parmezan. Molto buono!
Somon, paste și Bolero Mix
Prăjiți un file de somon condimentat și acoperit cu felii de lămâie timp de 10-12 minute. Între timp puneți și pastele la fiert al dente. Le scurgeți și treceți sub un jet de apă rece, după care le amestecați cu somonul mărunțit, roșii tăiate felii și salata Bolero Mix. Compoziția obținută se asonează cu sare, piper și semințe de dovleac. Mai rămâne de adăugat uleiul de măsline și e gata de servit.
Clătite savuroase cu brânză de capră și Lollo Mix
Cui nu-i plac clătitele? Doar că de data asta nu vom vorbi despre desert, ci despre ceva mult mai sățios. Bateți 150 de grame de făină de hrișcă cu jumătate de linguriță de sare, turmeric (condiment din bucătaria indiană înrudit cu ghimbirul) și 300 de mililitri de apă rece. Puneți foarte puțin ulei într-o tigaie, lăsați la încins și adăugați un polonic de aluat. Prăjiți clătita timp de 1-2 minute, pe fiecare parte. Umpleți clătita cu brânză de capră, Lollo Rosso, Endivia și Frisee, înfășurați bine și cam asta a fost tot.
Sunteți gata să încercați? Hai, că nu e cu bătaie de cap!