Avem rucola. Cum procedăm…?
Sunt eu, șefa gâlcevelor salatiste, Madame de Frisée. Ți-am mai prezentat-o pe prietena mea Donna Rucola, zisă și Rucoletta, zisă și NuSuntPăpădie.
Auzii deunăzi în târg că nu toată lumea o iubește pe Rucoletta. Habar nu am de ce. Plesnește de sănătate, dă gust în toate și salvează chiar bucate! Oricum, din acest moment mă autopropun un avocat al apărării ei în fața scepticilor și a ignoranților – mai ales că, de altfel, noi suntem întrutotul compatibile, mai ales în Pikans.
Și o să încep apologia Rucolei cu o listă de lucruri pe care le puteți face dacă puneți mâna pe niște Rucola:
Puteți asezona orice, mai ales dacă suntem și eu și alte prietene prin preajmă. Șnițelul, de pildă.
Rucola merită să fie parte a oricărei gustări sănătoase, inclusiv la micul dejun:
Italienii nici nu concep principala lor gustărică de dimineață – adică brânză mozarella cu roșii – fără coana Rucoletta.
Rucola e foarte confortabilă. La câte are pe ea, poți să o folosești de pat de salată cam pentru orice - sau pentru, hai, aproape orice...:)
Nu mai zic de faptul că cea mai cea pizza din univers e făcută cu roșii și rucola - adică Bresaola!
Ingrediente
100g
Rucola