Cum să-ți faci mesele de sărbători mai #simplyfresh

Sărbătorile sunt pe aproape și toată lumea așteaptă cu nerăbdare mesele acelea abundente, cu bunătățile lor - aproape nelipsitele pomana porcului, tobe și caltaboși, salata de boeuf, sarmalele, răciturile, cozonacii, etc., și nu putem să nu menționăm tratamentele pentru punerea bilei în mișcare, că de… Parcă fără preparatele din porc și burta plină, Crăciunul nu ar mai fi la fel, nu-i așa? Nu, nu-i așa, dar cei mai mulți dintre noi asociază mesele de sărbători cu abundența, abundență pe care o confundă mult prea des cu excesul. 

Pentru a vă apropia măcar de ideea de moderație, ne-am gândit că la - sau după - masele alea cu muuulte calorii să puneți și niște salate. Care merg și ca garnitură la friptură, și ca sprijin pentru a face ceva cu ce vă rămâne (că mereu rămâne), și ca alternativă de mâncare dacă nu mai vreți să vedeți tot sarmale și răcituri în fața ochilor! 

 

Salată Coleslaw

Rețeta clasică de salată Coleslaw este o alternativă tare gustoasă și simplă de preparat, ce o veți putea folosi ca garnitură alături de multe bucate tradiționale de Crăciun. Merge de minune lângă friptură, cârnați, caltaboși, pastramă și nu numai. Pentru a obține această salată veți avea nevoie de: varză, morcov, pe acestea le găsiți gata de servire în mixul nostru Dacia, 1 linguriță de sare și 2 lingurițe de frunze de pătrunjel, iar pentru sos sunt necesare 2 linguri de maioneză, 2 linguri de smântâna și 100ml de lapte bătut- pentru a obține un sos mai puțin grețos și mai delicios (ne veți mulțumi mai târziu pentru acest tip), câte o jumătate de linguriță de oțet de mere, zahăr, muștar, și sare și piper după gust.

Salată de cartofi

Pentru cei ce nu pot lăsa carbohidrații la o parte din meniul de Crăciun, dar doresc ca masa să nu le pice greu, avem o soluție și pentru voi! Această salată de cartofi este una foarte ușoară de preparat, cu care nu veți da greș indiferent că vă petreceți Crăciunul cu prietenii, socrii sau colegii de la birou. Tot ce vă trebuie pentru aceasta sunt evident, cartofi fierți, salată (noi credem că Wellness Mix s-ar potrivi de minune), ceapă roșie, iar pentru sos veți avea nevoie de maioneză, smântână, sare și piper.

Salată de spănăcel cu ciuperci

Salata de spănăcel cu ciuperci este o opțiune foarte bună atât ca atare, însă poate fi adăugată și delicioasa șuncă de la pomana porcului și va fi la fel de delicioasă. Prepararea nu necesită foarte mult timp și nici resurse, reprezentând o variantă perfectă pentru cei care nu și-au pregătit meniul din timp. Veți avea nevoie de: ciuperci, spănăcel, 2 căței de usturoi,jumătate de ceapă tocată mărunt, o mână de parmezan pentru savoare, sare, piper și ulei de măsline după gust, 2 lingurițe de suc de lămâie și una de muștar și, opțional, șunca.

Salată cu rucola și pere

Garnitura ce merge mână-n mână cu friptura de porc, salata cu rucola și pere e ideală pentru pasionații de sweet and sour. Aroma perei se îmbină perfect cu amăreala rucolei, rezultând o salată care vă va aduce familia mai aproape decât masa de Crăciun în sine. Pentru aceasta, veți avea nevoie de 2 linguri de nuci rumenite, rucola, pere și o mână de brânză cu mucegai nobil sfărâmată, iar pentru dressing veți amesteca câte 2 linguri de ulei de măsline și suc de lămâie, 3 linguri de oțet balsamic, un cățel de usturoi tocat mărunt și câte o jumătate de linguriță de sare și piper.

Salată cu ridiche

O alternativă grozavă pentru cei care vor și niște verdeață la masa de Crăciun, salata cu ridiche este bună de încercat datorită caloriilor și grăsimilor reduse. Modul de preparare este foarte simplu, veți avea nevoie de o salată, noi recomandăm cea eisberg, o ceapă roșie și 4-5 ridichii tocate mărunt. Pentru dressing, stoarceți sucul a unei jumătăți de portocale, 2 lingurițe de oțet de vin alb și o lingură de ulei de măsline.



Logo Facebook Logo Instagram Logo Linkedin