Toate articolele
Noutăți, povești, rețete inedite, concursuri și tombole, toate gustoase, toate bune să-ți colorezi viața!
Toate articolele
9. decembrie 2024Salata de vorbe cu Cosmin Dragomir
Povestea babei negre, desertul emblematic de peste Prut
Această prăjitură este adesea asociată cu valorile familiei și ale comunității, oferind un sentiment de apartenență și continuitate culturală.
5. decembrie 2024Salata de vorbe cu Cosmin Dragomir
Care sunt cele mai cunoscute soiuri de salate și cum diferă
Rucola, spănăcelul, endivia, frisee și toate frunzele minunate din pungile noastre cu salate!…
4. decembrie 2024Salata de vorbe cu Cosmin Dragomir
Istoria snițelului
Află de unde vine șnițelul și ce trebuie să conțină ca să poată purta acest nume.
23. octombrie 2024Idei și sfaturi
10 mâncăruri bune care devin perfecte cu spanac tânăr
Ce „merge” cu spănăcel? Varianta mai fragedă a spanacului – spănăcelul – este o alegere destul de recentă în bucătăriile noastre. Nu…
22. octombrie 2024Rețete
Sunomono, salata din țara oțetului-răsare
Cuvântul "sunomono" înseamnă "lucruri în oțet" în limba japoneză, reflectând metoda de preparare prin marinarea ingredientelor în oțet de orez.
18. octombrie 2024RețeteSalata de vorbe cu Cosmin Dragomir
Scurtă istorie a savarinei
Scurtă istorie a savarinei, de la babka la inventatorul dietei fără zahăr și făină Nu voiam să apelăm în primele…
18. octombrie 2024Salata de vorbe cu Cosmin Dragomir
Ful din Alexandria
Fulul este pentru mulți egipteni ce înseamnă macaroanele la italieni, orezul la japonezi, borșul la turci și mămăliga la români.
18. octombrie 2024Salata de vorbe cu Cosmin Dragomir
Pesmeți de Turda, care merită faima celor din Brașov
Pesmeții de Brașov au un renume consolidat timp de secole - cei din Turda sunt o specialitate care pare să…
17. octombrie 2024Idei și sfaturi
Cum se face salata braziliană de pui
De-a lungul timpului, Salpicão de Frango a devenit un simbol al inovației și creativității în bucătăria braziliană, fiecare regiune și…