Această salată a nutriționistului Cristian Mărgărit – pe cât de simplă, pe atât de spectaculoasă – are trei mari meniri:
–De a ne demonstra o dată în plus că mai puțin, ca de multe ori, înseamnă mai mult;
–De a ne dărâma o veche prejudecată românească potrivit căreia gustul dulce al fructelor nu se armonizează cu cel acrișor-sărat al unei brânze bune;
–De a ne satisface pe deplin pofta, foamea și simțul estetic de pe papile.

Ingrediente:
– 100g Eisberg Mix
– o pară (coaptă, soi dulce, de ex. Jubileu 50 sau Virgiliu)
– 80g brânză Feta
– o lingură de ulei extravirgin de măsline
– 1/2 dintr-un plic de dressing cu piure de gutui de Tokaj de la Eisberg
– puțină sare și piper

Pentru variație, o altă combinație este, la aceeași salată, același dressing și același fruct, brânză albastră (cu mucegai nobil) și nuci Pecan.

  • Rețetele EisbergSalatele lumii

    Salată Pileća – Salată de pui cu dressing Thousand Islands

  • Rețetele EisbergSalatele lumii

    Salată scoțiană cu somon afumat și sos de lămâie cu mărar

  • Rețetele EisbergSalatele lumii

    Pipirrana, salata andaluză care a cucerit Peninsula Iberică