Cum să faci din oul de Paști un festin – cu salată!
Sună sofisticat, dar e foarte simplu de asamblat. Pare banală, dar are un gust complex, dat mai ales de alegerea ingredientelor.
Sună contradictoriu, dar e adevărat – salatele sunt, deopotrivă, printre cele mai simple și sofisticate mâncăruri, prin însăși natura lor. Se fac rapid și cu aproape orice fel de alt ingredient în afara frunzelor de salată – însă posibilitățile sunt atât de vaste, încât limitele oricărei salate țin doar de limitele imaginației noastre. Iată un exemplu:
Salată cu ou, brânză de capră și semințe de rodie
Sună sofisticat, dar e foarte simplu de asamblat. Pare banală, dar are un gust complex, dat mai ales de alegerea ingredientelor. Vă trebuie
- Un ou fiert (semitare sau tare, ca cele pe care le fierbem pentru vopsit)
- Brânză albă (noi am folosit de capră, dar se poate cu orice brânză, telemea, feta, caș proaspăt etc.)
- Un mix Eisberg (noi am folosit Mixta Romana, dar alegeți ce vă place mai mult)
- Ceva panificație (noi am folosit biscuiți crackers sărați, puteți face crutoane de pâine, merge la fel de bine)
- Semințe de rodie
- Dressing Balsamico de la Tokaj sau un amestec de casă de ulei de măsline și oțet balsamic
Tăiați oul în două sau în patru, brânza în bucățele, aranjați biscuiții sau crutoanele, presărați semințele de rodie și puneți dressingul la final. Asta e! Simplu și sofisticat deopotrivă – și perfect pentri zilele de după Paști, când și dacă rămâneți cu ouă neconsumate.
Colorați-vă viața!