Noi suntem Eisberg
Punem culoare, prospețime, sănătate – și un zâmbet – pe masa oamenilor: în burgerul lor, în bolul lor multicolor, lângă friptură și în garnitură. Acasă, la restaurant, la la serviciu sau pe drum.
Suntem acolo unde oamenii iubesc mâncarea bună și viața trăită din plin. Suntem bucurie-n farfurie.
Parte a unei familii europene
Grupul Eisberg AG, cu sediul în Dällikon, Elveția, este unul dintre liderii din Europa și numărul unu în Elveția și Europa Centrală și de Est în producția de salate convenience (proaspete, gata spălate și ambalate), legume și fructe proaspete, precum și mâncare preparată cu ingrediente proaspete (ready to eat). Eisberg deține trei centre de producție din Elveția, câte unul în Polonia, România și Ungaria și un birou de achiziții în Spania, iar clienții grupului includ mari rețele de retail și operatori majori de servicii HoReCa de pe continent.
În 2016, Eisberg a devenit parte a grupului Bell – unul dintre cele mai mari grupuri de companii alimentare din lume, originar tot din Elveția, iar în 2017 a fuzionat cu o altă companie elvețiană care ne-a fost și partener, și concurent de drum lung – Gastro Star.
Puteți descoperi echipa de management Eisberg pe pagina oficială a Bell Food Group.
Rețea puternică la nivel european
De la furnizorii de materii prime la viteza și eficacitatea lanțului de distribuție, Eisberg și Bell Food Group acoperă și asigură calitate și prospețime în aproape întreaga Europă.
Trei decenii de prospețime în România
Eisberg a ajuns în România în 1995, unde fabrica de la Cernica, lângă București, s-a lansat furnizând salate proaspete unui mare lanț de restaurante care își deschisese operațiunile locale în același an (Mc Donalds).
Din 2002 am început să ambalăm și salate sub brand propriu, iar din 2012 ne-am extins sortimentația de produse, ceea ce facem constant și în prezent.
Eisberg România aduce de peste 20 de ani prospețime – și la propriu, și la figurat – în relația dintre români și mâncarea lor de fiecare zi. Am format și cultivăm nu doar o piață a ingredientelor proaspete și a alimentației sănătoase, ci și un stil de viață plin de dinamism și culoare, întotdeauna cu un zâmbet pe față. Ne place să credem că și reușim!
Ce producem în România
În fabrica de la Cernica, unde lucrează peste 100 de oameni, procesăm și ambalăm legume și fructe proaspete, cu precădere frunze proaspete de salate. De pe poarta fabricii ies
– Salate și mixuri de salate proaspete, spălate și ambalate în pungi, gata de consum
– Frunze de salate proaspete, nespălate, ambalate în caserole
– Legume și fructe proaspete și snacks de legume și fructe
– Porții de mâncare gata de consum (ready-to-eat) bazate pe salate
– Dressings pentru salate, ambalate la plic sau în sticle de 250ml
Găsești produsele Eisberg la vitrinele frigorifice cu produse ultrafresh din majoritatea lanțurilor de supermarket, precum și în numeroase mâncăruri oferite de restaurante din întreaga țară.
Calitate și control ireproșabile, de la sămânță în farfurie
Ceea ce ne definește este calitatea fără compromisuri a produselor noastre – calitate pe care o obținem grație controlului strict al lanțului de producție, de la semințele folosite de producătorii cu care colaborăm la flota frigotehnică cu care transportăm produsele finite către clienții noștri.
Iată cum facem ca salatele, legumele și fructele care ajung pe masă să fie la fel de proaspete ca în momentul recoltării.
Materie primă bună și proaspătă
Partenerii noştri, fermierii care se ocupă de grădinărit, respectă directivele clare conform GlobalGAP şi sunt verificaţi în permanenţă de departamentul nostru de aprovizionare, care răspunde de achiziţionarea zilnică de materie primă precum şi de achiziţiile strategice pentru clienţii noştri. Menţinem, de asemenea, permanent contactul cu furnizorii noștri – și asta, pe parcursul întregului an.
Lanț termic impecabil
Pentru ca toate produsele Eisberg să poată ajunge la clienți și pe mesele oamenilor proaspete, este esenţială o temperatură pozitiva de maximum 8⁰C. În acest scop asigurăm un lanț termic perfect, de la recoltare până la livrarea produselor către clienți. Verificările de laborator permanente, atât cele interne cât şi cele externe independente, urmăresc respectarea temperaturilor şi a directivelor privind igiena.
Trasabilitate: de la produsul final până pe câmp
Indiferent de stadiul procesului de producţie: pe câmp, la prelucrare sau pe drum spre rafturile de vânzare a salatelor procesate, ţinem sub control toate etapele. Acest lucru este posibil prin reţeaua noastră de asigurare a calităţii, Eisberg Quality Assurance Network (EQuAN) cu ajutorul identificării codurilor de bare. EQuAN ne furnizează toate datele necesare pentru siguranţa produselor. Impecabil şi transparent!
Ambalare în atmosferă controlată, în funcție de produs
Prospeţimea şi aroma se menţin şi după procesul de ambalare. Instalaţiile noastre moderne ambalează produsele Eisberg după cele mai noi standarde validate științific, adaptând compoziţia aerului din pungă la cerinţele produsului ambalat. Rezultatul: un termen de valabilitate optim al produselor şi o calitate ireproşabilă până în ultima zi. Nu folosim nici un fel de aditivi.
Zero compromisuri la igienă și siguranță alimentară
Standardele ridicate de igienă atat la cultivare cat si la procesare sunt pentru noi de la sine înţelese. Verificările interne şi externe precum şi certificările BRC, SQMS, HACCP şi ISO 9001/14001 asigură o respectare întocmai a standardelor noastre de calitate. Eisberg a devenit sinonim cu standardul de igienă și siguranță alimentară, iar controalele de auditare, mai ales cele neanunțate, ne găsesc întotdeauna pe același picior – cel corect.
Sustenabilitate
Ne asigurăm că nu doar produsele noastre sunt verzi și curate – ci și lumea din jurul nostru.
Operarea cu resurse naturale
Noi tratăm mediile sociale de viaţă şi biotopurile ecologice cu respect şi sensibilizăm în această direcţie atat angajaţii noştri cât şi furnizorii. Resursele naturale precum apa şi energia se consumă la noi în în mod economic. Acest lucru este susţinut în mod activ de tehnologia modernă şi de eforturile specialiştilor noştri în vederea optimizării. Consumul de resurse naturale este analizat şi optimizat continuu.
Cultivare controlată și ecologică
Partenerii noştri fermieri investesc în metode moderne de cultivare şi tehnologii de ultimă generaţie. Sprijinim în mod special cultivarea locală pentru ca rutele de transport să fie cât mai scurte.
Certificare independentă conform ISO 9001/14001
Grupul Eisberg se angajează în fiecare zi să prevină poluarea mediului, să respecte toate prevederile legale şi normele relevante cu privire la protecţia mediului şi să consume cu responsabilitate toate resursele. Eisberg lucrează după următoarele norme: ISO 9001/14001 precum şi BRC, SQMS, HACCP.